fbpx

Automatisering med K.A.R.E.N.

Lokale dagblade og ugeaviser sparer adskillige timer om ugen ved at automatisere kalenderlister som “Tid og sted” eller “Det sker” med K.A.R.E.N.

K.A.R.E.N. er udviklet i samarbejde med journalister. Formålet er at spare tid, så der bliver mere tid til journalistik. Og derfor er K.A.R.E.N. elsket af journalister.

 

Læs mere

Automatisering

 Automatisering

Lokale aviser sparer tid

Lokale dagblade og lokale ugeaviser tilbyder ofte, til glæde for læserne, en oversigt over, hvad der sker i lokalområdet.
En sådan oversigt hedder fx “Tid og sted” eller “Det sker” og indeholder eksempelvis lokale arrangementer som loppemarkeder, koncerter, strikkecaféer og udstillinger, samt spilletider i den lokale biograf og gudstjenester.

Automatisering

Men det tager tid for medarbejderne på en avis at udfærdige oversigten, og det er her, K.A.R.E.N. kommer ind.
K.A.R.E.N. er et online kalender-system, der kombinerer manuel indtastning af enkeltstående og tilbagevendende begivenheder med automatisering og indhentning af informationer med web-robotter.
K.A.R.E.N. er udviklet af InfoDroids, og vi samarbejder med landets førende it-systemer til biografer og indhenter automatisk informationer om gudstjenester fra Folkekirkens IT.

K.A.R.E.N. tilpasser informationerne til den enkelte avis, så tid og sted-listen vises præcis, som den skal stå i avisen, lige til at kopiere og sætte ind. Det er nemt og hurtigt, og journalisterne elsker det.

Webrobotter

K.A.R.E.N. sparer lokalredaktioner op mod en halv time hver dag

K.A.R.E.N. kombinerer manuel indtastning af informationer med automatisering og web-robotter, hvor det er muligt og giver mening. K.A.R.E.N. fungerer “ud af boksen”, men kan også tilpasses avisernes enkelte behov og udvides, hvis der er brug for andre informationer. Kontakt os meget gerne om dette.

Manuel indtastning

Lokale aviser modtager hver dag et utal af e-mails, hvor arrangører beder om at få deres lokale arrangementer i aviserne. Med K.A.R.E.N. holder redaktionerne nemt styr på dette: Det er nemt og hurtigt at indtaste lokale begivenheder, og tilbagevendende begivenheder indtastes én gang for alle, så de automatisk kommer med i Tid og sted.

Automatiske spilletider fra biografer

InfoDroids samarbejder med landets førende it-systemer til biografer. Vi henter automatisk spilletider fra deres systemer, så spilletider automatisk bringes korrekt i avisernes tid og sted-oversigter.

 

Automatisér tilbagevendende begivenheder

Få automatisk spilletider fra lokale biografer

Få automatisk oversigter over gudstjenester i lokale kirker

Få web scrapet begivenheder hos lokale arrangører

Automatiske tider for gudstjenester

InfoDroids har direkte adgang til at hente informationer hos Folkekirkens IT og kan derfor inkludere informationer om gudstjenester i vores tid og sted-løsning.

Web scraping af begivenheder

Det er desuden muligt for K.A.R.E.N. at web scrape hjemmesider, der jævnligt og på en ensartet måde opdaterer informationer om lokale arrangementer. På den måde kan disse arrangementer også automatisk komme med i Tid og sted.

 

 IT-udvikler og redaktør

Et behov skabte K.A.R.E.N.

Ideen til K.A.R.E.N. fik grundlæggeren af InfoDroids, Tore G. C Rich, da han var områderedaktør på Frederiksborg Amts Avis i Hillerød og selv sammensatte tid og sted-lister til den daglige avis.

Med en baggrund både som journalist og webudvikler kunne jeg se, at her var potentiale for automatisering. Det tog hver dag 25-30 minutter manuelt at gennemgå de elementer, de skulle med i morgendagens Tid og sted for Hillerød. En dag fortalte jeg redaktionen, at det her kunne jeg bygge et system til, som ville automatisere hele processen. Dét skulle du tage at gøre, lød det prompte. Og således kom den nye hjælper, K.A.R.E.N., til verden. Med K.A.R.E.N. bragte vi arbejdet med tid og sted-lister ned til 5 minutter dagligt.

 Overskueligt

Et nemt system at arbejde i

K.A.R.E.N. er som en ekstra ansat, en assistent på avisen, der gør hverdagen mere overskuelig. Det er nemt og hurtigt at indtaste arrangementer, og informationerne om biografernes spilletider og kirkernes gudstjenester kan komme med automatisk.

K.A.R.E.N. leverer med en tryk på en knap en tid og sted-liste lige til at kopiere ind til morgendagens avis.

Hele ideen med K.A.R.E.N. er nemlig, at det skal være et værktøj, som brugerne er glade for, og som er en hjælp i hverdagen. Derfor er alt intuitivt opbygget og afprøvet og tilpasset sammen med brugerne.

At missionen lykkedes, viser udsagnene i næste afsnit.

Referencer

K.A.R.E.N. er elsket af brugerne

Det er kraftpetervæltemig godt arbejde 🙂 Jeg tilføjer fluks vores faste elementer, og så er det slut med al det baks med tid og sted-lister!   

Morten Chas Overgaard

Journalist, Faxe-redaktionen, DAGBLADET / Sjællandske

Det er da genialt tænkt, super god ide!

Martin Hoffmann Kønig

Lokalredaktør, Odsherred, Nordvestnyt

K.A.R.E.N. har virkelig sparet meget af min arbejdstid i sommer, og det er jeg dig virkelig taknemmelig for 🙂 Så STOR TAK!!!

Maj-Britt Holm

Områderedaktør, Frederikssund/Egedal, Frederiksborg Amts Avis

K.A.R.E.N. er en fantastisk løsning, der har gjort vores daglige arbejde med tid og sted-listerne meget lettere og meget mere overskueligt!

Kathrine Harvey

Journalist, Faxe-redaktionen, DAGBLADET / Sjællandske

Hold nu kæft , hvor du tryller – det er da helt vildt ! 🙂 Fandeme godt gået!!

Lars Andersen

Souschef, Køge-redaktionen, Sjællandske Medier

Hvor er det bare godt tænkt.

Marianne Due

Chef for digitale medier, Sn.dk – Sjællands Nyheder

Kontakt os for at høre mere

Kontor

Carl Jacobsens Vej 16

opgang 6, 4. th.

2500 Valby

Ring til os

+45 26 80 82 86